Letní tábor

  pořádá občanské sdružení KOLT - E-PŘIHLÁŠKA

Reportáže z akcí

Vrakoviště???

 

Né! Samozřejmě, nadpis s otazníkem je jen legrace...

Následná fotka sice nevypadá jako z nějakého autosalonu, ale Ti z Vás, kdo jste Octávku viděli v akci, jak nám všemožně na táboře pomáhá, víte, čeho je schopna a už s obdivem smekáte.

Návštěva Hrabřiny

Pro ty, co neví, co je Habřina, musím říci: Byl to jeden z prvních táborů pořádaný v letech 1989 a 1990.

Při našem prvolednovém putování s Fotrem jsme náhle dostali nápad: „Pojďme se podívat do Habřiny.“ Inspirováni Jitkou, která před nedávnem napsala na naše stránky, zda nejsme ti samí lidé, co pořádali tábory (kde byla jako dítě) v Habřině.

Ihned jsme se vydali na cestu a ceduli s názvem Habřina jsme za chvilku měli za sebou.

2012 - Poprvé na táboře

Ano, je 1. ledna a já a Fotr stojíme uprostřed táborové louky v Dolním Sedle a spokojeně říkáme: "Je to dobrý". Náš úmysl sice byl vyfotit tábor pod pokrývkou sněhu, ale stala se trochu chyba - sníh zde žádný nebyl.

Ale i tak byla naše novoroční výprava pěkná. Zde je pár záběrů z 1.ledna 2012

Vandal nebo kamarád???

Tato Zpráva je spíše k zamyšlení. Bylo 1. ledna, když jsme s Fotrem byli na novoročním vzpomínkové výjezdu po táborových místech. A jak jsem již psal, v jiných reportážích, navštívili jsme i Dolní Sedlo, aby nás pohled na upravený tábor v plném rozkvětu pohladil po duši. Vše hezké jsem už pospal v reportáži z tábora.

Zvláštní besídka

Takže – ZVLÁŠTNÍ besídka

Jak jsme již psali v připravovaných akcích, 14.12.2011 jsme se účastnili skoro ve 100% počtu Zvláštní besídky (Chyběl Matouš, musel obstarávat mladýho… To je jeho pes.). Zvláštní besídka byla tajemná tím, že nikdo nevěděl, kde se bude konat. Bylo jen jasné, že začíná v 18:00, 5 km od pražského Hlavního nádraží, a že bude vylosován ten příchozí, který bude mít stejné pořadové číslo příchodu, jako je napsané v zapečetěné obálce na stole před Fotrem a Mártym.

Poslední rozlučka Čeřín

Tak už je to tady: Poslední rozlučka!

Jelikož Petr se nemohl účastnit slavnostní rozlučky s Čeřínem, my všichni jsme považovali za velkou povinnost tomuto člověku upřímně poděkovat a oficiálně se rozloučit.

Akce probíhala podle plánu. Nejprve jsme se všichni setkali na snídaňoobědu a ihned jsme se šli ubytovat v Rožmberku do hotelu, jelikož jsme věděli, že nás Petr čeká ve dvě hodiny na Čeříně a tímto už není moc času na naše posezení. Ve dvě hodiny se nás šest opravdu vysoukalo z Octávky a už jsme viděli usměvavou tvář Petra, jak nás láká na pohoštění. To probíhalo v klasickém starém čeřínském stylu, na stole byly tři láhve hopsinky… Po přípitku jsme Petrovi předali album s věnováním a šli jsme projít známá místa s velkou vzpomínkou. Nezapomněli jsme na Vořecha ani na Karla a záhy jsme ujížděli i s uneseným Petrem k slavnostnímu hodování a degustaci vybraných nápojů do restaurace. Tam jsme povídali, vzpomínali a hráli až do rána. Přece jenom jsme za těch 15 let měli hodně témat, příběhů a vzpomínek.

Lesní slavnost Na pohodu

Tak už to máme za sebou! Dlouho zmiňovaná vysněná Lesní slavnost na pohodu, o které jsme všichni jenom snili, se o minulém víkendu stala skutečností. V údolí se nás sešlo v pátek 17 soutěžících a u večerního jsme vylosovali 3 kapitány. Peťan, Štěpán a Dáňa. Dál v losování pokračovali kapitáni a každý si vybral svůj tým. Tímto činem se naše skupina rozdělila na 3 tajemné posádky, které nechtějí nikomu prozradit nic ze svých plánů… Ráno, když jsme se vzbudili, tak jsme nechtíc museli konstatovat, že jsme právě porušili námi stanovený časový plán a zaspali jsme. Začali jsme trošku fofrovat, když se ozývali výkřiky „Na pohodu!“ A v tomto duchu jsme časový plán upravili a posunuli a tímto jsme byli zase v limitu. Máme hodinu na to sehnat potraviny. 3 hodiny potom uvařit jídlo k hostině. Potom vše představit a sežrat.

Vzpomínková Pomáda z Čeřína

VIZ video

Strana 3 z 3


















Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasím. INFORMACE

EU Cookie Directive Module Information